Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus francia hagymaleves

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat felforrósítjuk, és közepes lángon 10 percig pirítjuk rajta a megtisztított, vékonyan felkarikázott hagymát. Azután meghintjük a liszttel, és kissé lepirítjuk. 
  2. Felöntjük a borral, valamint 1 l vízzel, majd hozzáadjuk a húsleveskockákat, és addig kevergetjük, amíg azok feloldódnak. Megsózzuk, megborsozzuk a levest. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. 
  3. A bagettet szeletekre vágjuk, elrendezzük őket a sütőtálcában, és aranyszínűre sütjük a 225 fokos sütőben. 
  4. A levest a konyakkal ízesítjük. Ha szükséges, ismét megsózzuk, megborsozzuk. Elosztjuk 6 db tűzálló csészében, mindegyik adagra 1-1 szelet pirított bagettet teszünk, és a tetejüket megszórjuk a reszelt sajjtal. Végül a 220 fokos sütőbe toljuk 5-7 percre. Azonnal tálaljuk.

    Még több mennyei leves >>> 

    A legjobb francia receptek >>> 

    Sajtos finomságok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss