Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus fasírt sajttal szórva

15 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg sertés darált hús
  • 4 gerezd nagy fokhagyma
  • 2 db nagy tojás
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • 1-2 marék zsemlemorzsa (kb. +-)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • 3-4 evőkanál tárkonyos mustár
  • 175 g tejföl tetejére
  • ízlés szerint reszelt sajt tetejére (kb. 10 dkg)

Elkészítés

  1. A húst egy nagy tálba tesszük, a hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, majd megpirítjuk olajon és utána hozzáadjuk a húshoz az összes leírt hozzávalót, majd jól összegyúrjuk.
  2. Ha összegyúrtuk, és szükségesnek látjuk, tovább fűszerezzük, ízlés szerint, majd két cipót formálunk, kicsit csapkodjuk az asztalhoz, majd formázzuk meg rúd alakúra és tegyük tepsibe.
  3. A tetejét lekenjük egy tojássárgájával, megszórjuk  zsemlemorzsával, majd a sütőbe tesszük, és 170 fokon szép barnára sütjük, utána kihúzzuk a sütőből, megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és 5-10 percre visszatesszük pirulni.

 

Megjegyzés

Nagyon finom, érdemes kipróbálni, imádjuk a sajtos ételeket. - Zsanette íz világ Gastro&Konyhája

Ezek is érdekelhetnek

Friss