Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus Esterházy-torta

default user icon
MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • 11 db tojásfehérje
  • 37 dkg cukor
  • 41 dkg darált dió
  • A töltelékhez:
  • 2 db tojás
  • 22 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dkg vaníliás pudingpor
  • A krémhez:
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg vaníliás pudingpor
  • 27 dkg vaj
  • 7 dkg szeletelt dió
  • 0,3 dl triple sec likőr
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg baracklekvár
  • 18 dkg fondant
  • 1 dkg csokoládé
  • 15 dkg darált dió

Elkészítés

1.

A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a darált diót. A masszát hatfelé osztjuk, egyesével 22 cm-es, kerek tortaformákba simítjuk, és 200 fokon 16–18 percig sütjük.

2.

A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat, felforraljuk, majd kihűtjük.

3.

A krémhez felforraljuk a tej 3/4 részét. Simára keverjük a cukrot a pudingporral és a megmaradt hideg tejjel. A keveréket a forró tejhez adjuk, és kis lángon sűrűre főzzük. A sűrűre főtt krémet szitán áttörjük, majd a vajjal kikeverjük. Hozzákeverjük a diót és a likőrt, végül az előzőleg elkészített töltelékkel habosra keverjük.

4.

A megsült tortalapokat a krémmel bevonjuk, egymásra tesszük, majd a torta oldalát is átkenjük a krémmel. A díszítéshez a torta tetejére kenjük a lekvárt, majd bevonjuk a meglangyosított fondanttal. Párhuzamos, majd keresztirányú csíkokat húzunk a felolvasztott csokoládéból, majd egy kés hegyével elhúzott mintákat készítünk. Végül a torta oldalát bevonjuk a darált dióval.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss