Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus epertorta

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • 5 db tojás
  • 150 g rétesliszt
  • 150 g porcukor
  • ribizlidzsem
  • A krémhez:
  • 200 g vaj
  • 150 g kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • 250 ml tej
  • 30 g simaliszt
  • A díszítéshez:
  • 300 g eper
  • 1 csomag tortazselé
  • kókuszreszelék
  • habtejszín

Elkészítés

Mixerrel keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A tojássárgájából készített masszába keverjük bele a lisztet, majd a felvert tojásfehérjehabot. A masszát öntsük egy vajjal kikent tortaformába, majd süssük meg. A kész piskótatésztát hagyjuk a formában kihűlni, csak ekkor borítsuk ki.

Készítsük el a tölteléket: a tojássárgáját keverjük habosra a cukorral és a vajjal. A tejet keverjük el a liszttel, majd főzzük sűrűre. Ha a krém kihűlt, keverjük össze a tojásos masszával. A piskótát vágjuk szét két lappá. A krém 1/3-át tegyük félre.

A tortalapok belső felét kenjük meg ribizlidzsemmel, aztán az egyiket az elkészített krémmel, majd borítsuk össze a két tortalapot. A torta tetejét és az oldalait kenjük be a maradék krémmel, díszítsük eperrel, majd öntsük le az előkészített tortazselével.

Ha kihűlt, díszítsük a tortát kókuszreszelékkel és tejszínhabbal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss