Mixerrel keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A tojássárgájából készített masszába keverjük bele a lisztet, majd a felvert tojásfehérjehabot. A masszát öntsük egy vajjal kikent tortaformába, majd süssük meg. A kész piskótatésztát hagyjuk a formában kihűlni, csak ekkor borítsuk ki.
Készítsük el a tölteléket: a tojássárgáját keverjük habosra a cukorral és a vajjal. A tejet keverjük el a liszttel, majd főzzük sűrűre. Ha a krém kihűlt, keverjük össze a tojásos masszával. A piskótát vágjuk szét két lappá. A krém 1/3-át tegyük félre.
A tortalapok belső felét kenjük meg ribizlidzsemmel, aztán az egyiket az elkészített krémmel, majd borítsuk össze a két tortalapot. A torta tetejét és az oldalait kenjük be a maradék krémmel, díszítsük eperrel, majd öntsük le az előkészített tortazselével.
Ha kihűlt, díszítsük a tortát kókuszreszelékkel és tejszínhabbal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre