Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus édesburgonya krémleves

MME MME
55 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A klasszikus édesburgonya krémleveshez meghámozzuk a nagyobb méretű batátákat és kockákra vágjuk.
  2. A hagymát felaprítjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzádjuk az édesburgonyát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha felforrt, hozzáadjuk a zöldségleveskockákat. Lassú tűzön puhára főzzük. 
  3. Amikor megfőtt a burgonya botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük. Ha szükséges, vízzel hígítjuk. Végül hozzáöntjük a tejszínt.
  4. Ízesítjük borssal, szerecsendióval. Serpenyőben pirított baconnel vagy zöld fűszerekkel tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss