Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus diéta bakik, amiket minden fogyókúrázó elkövet - 2. Rész

Első körben megnéztük, mi az a tíz diétabaki, amit szinte biztos, hogy elkövetsz. Nem fogytunk még ki a lehetőségekből, újabb 10 hibát mutatunk, amire talán még nem is gondoltál!
1. Megvonások

Amikor egy diéta kedvéért kénytelen vagy elhagyni a kedvenc ételed, az iránta érzett vágyakozás olyan erősséggel törhet rád, hogy egy pillanatban megtörsz, és akkor minden jöhet. Ezután persze újra elhagyod azt az ételt és ez így megy újra és újra, végeláthatatlan körként. Ahelyett, hogy teljesen megvonnád magad a finomságoktól, engedj meg magadnak minden nap 150 kalóriányi adagot a kedvenc ételedből, édességedből!


2. Akkor eszel, ha nem vagy éhes

Amikor egy diétát követsz, sokszor meghatározott számú étkezést, meghatározott adagokat kell fogyasztanod. Figyelj a testedre, mert az mindig jelez, hogy mennyire van szüksége. Az adott diéta lehet, hogy éppen ellenkező arányokkal dolgozik, mint ami neked jó lenne. Konzultálj egy dietetikussal és ha nem vagy éhes, ne egyél!  

3. Éttermi étkezés

Kutatások bizonyítják, hogy ha nem otthon eszel, még ha csak egy salátát is választasz, átlagban 200 kalóriával többet fogyasztasz, mint amennyit otthon. Egy hónap alatt 1,5 kilót szedhetsz fel, ha naponta kétszer rendelsz, vagy étteremben eszel. Készíts inkább otthon ebédet és vacsorát! 

4. Édesítőszerek

Évek óta elfogadott tény volt, hogy a különböző édesítőszerek remekül ellensúlyozzák a cukorban található rengeteg kalóriát. Ma már ez nem így van. Lisa Hayim dietetikus elismeri, hogy az édesítőszerek, amit a kávéhoz adsz, nagyban hozzájárulnak az elhízáshoz. Édesítésként vanília kivonatot, vagy fahéjat ajánl.

5. Vigyázz a sajttal!

A sajt jó forrása a fehérjének és a kálciumnak, de a kalóriaszámok gyorsan összeadódnak, ha a szendvicsbe, salátába és a bor mellé is sajtot fogyasztasz. Próbáld meg minden második nap fogyasztani csak és akkor is csak egy-két szelettel.

6. Vegán étterem

Nem biztos, hogy minden egészséges, sőt fogyasztó, amire az van írva, hogy vegán. A könnyű megoldások általában nem a legjobbak, ha fogyásról van szó. Néhány vegán süti több zsírt, cukrot és kalóriát tartalmazhat, mint egy átlagos csokis keksz.

Húsmentes receptek >>> 

7. Három fő étkezés

A napi három fő étkezés helyett próbálj meg többször kis adagot fogyasztani, így harmonikusabban étkezhetsz, összhangban maradsz az éhségeddel és megelőzheted a túlevést is, hiszen nem vársz addig, míg túlzottan éhes nem leszel. Figyelj oda az adagokra! a napi ötszöri étkezésnél vedd elő a kisebb tányérokat!

8. A reggeli a nap legfontosabb étkezése!

Valóban elősegítheti a metabolizmust, de ha egyszerűen csak nekilátsz reggelizni, mikor eddig inkább kihagytad, hízást eredményezhet, nem pedig fogyást. Ha szeretnél reggelizni, akkor csippents le a napi többi étkezés adagjából valamennyit, hogy ne kezdj el plusz kilókat felszedni. 

9. Alacsony zsírtartalmú ételek

Valójában a testednek szüksége van a természetes zsírokra, hogy könnyedén működjön az emésztésed. Ne dőlj be az alacsony zsír bevitelű diétáknak. Míg néha-néha jól jöhet a sovány joghurt, ne vond meg teljesen a szervezeted a zsíroktól! 

10. Éjszakai bagoly, nappalos munkával

A nyolc óra alvás nagyban elősegíti az emésztésed. Ennek hiánya felboríthatja az anyagcseréd, amitől össze-vissza eszel. Ez pedig természetesen hízáshoz vezet.  

Ezek is érdekelhetnek

Friss