Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csúsztatott palacsinta: a klasszikus, amit mindenki imád!

A csúsztatott palacsintát mi a klasszikus recept szerint készítettük most el, de, ahogy a hagyományos palacsintánál, ez is bármilyen édes töltelékkel megpakolható az eredeti receptben leírt reszelt narancshéjjal elkevert vaníliás cukor helyett. Vagy mellett. Kicsit trükkös az elkészítése, de a második-harmadik rétegnél már érzed: gyerekjáték!

A csúsztatott palacsinta nem új keletű édesség a magyar háztartásokban. Már Dobos C. József könyvében is szerepe. Dobos szerint a töltött palacsintát tölthetjük lekvárral, túróval, mandulával, illetve bármivel, amiről úgy gondoljuk, hogy illik hozzá. Dobos azt javasolja, hogy az összeállított süteményt tojássárgájával és cukorral gazdagított tejjel meglocsolva toljuk a forró sütőbe, s miután megsült, tálra borítva kínáljuk.

Mi azonban Ínyesmester, azaz Magyar Elek elképzelései szerint készítettük, miszerint a csúsztatott palacsintának szánt tésztába érdemes a tojások fehérjét felverve hozzáadni, illetve úgy kell megsütni az egyes palacsintákat, hogy a felső részük szinte még híg legyen. Töltelékként csupán citrom- vagy narancshéjjal elkevert, vaníliás cukrot javasol.

A csúsztatott palacsinta receptjét itt találod >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss