A lisztet, 2 evőkanál cukrot, egy csipet sót és a tejet összekeverjük. Végül hozzáadjuk a tojásokat.
Felforrósítunk egy evőkanál vajat. Hozzáöntjük a tésztamassza felét, majd közepes lángon sütjük az egyik oldalát aranyszínűre. Egy fedő segítségével megfordítjuk, majd a másik oldalát is aranyszínűre sütjük.Falapáttal kisebb darabokra vagdossuk, rámorzsolunk egy evőkanál vajat, és meghintjük egy teáskanál cukorral. A falatokat megpirítjuk, majd tűzálló tálba tesszük, és 50 fokos sütőben melegen tartjuk.
Ugyanígy elkészítjük a megmaradt tésztát a megmaradt vajon. Forrón, porcukorral meghintve tálaljuk. Bármilyen gyümölcslekvár jól illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre