A paprikát és a csilipaprikát mossuk és töröljük meg, majd a hagymával együtt szeleteljük apróra. Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, és közepes tűzön pirítsuk meg benne a paprikákat, a hagymát, a darált húst és a köményt.
A fokhagymát fokhagymanyomón préseljük át, majd a csilipaprikával, a felaprított paradicsomokkal, a paradicsomkonzerv levével, a paradicsompürével, az oregánóval, a vörösborral, sóval, cukorral együtt adjuk hozzá a húshoz. Mindezt fedő alatt forraljuk fel, majd 15 percig pároljuk.
A párolás vége felé adjuk a húshoz a leszűrt vörösbabot, és pároljuk további 5 percig. A kész ételt osszuk el a tányérokon, tegyünk mindegyikre egy evőkanálnyi tejfölt, díszítsük jégsalátával, és tálaljuk kenyérrel vagy pitakenyérrel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre