hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus burgonyás lángos

90 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dl tej
  • 2 teáskanál só
  • 25 dkg krumpli
  • A tetejére:
  • reszelt sajt
  • tejföl
  • fokhagyma
  • Valamint:
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát meghámozom, és sós vízben puhára főzöm, leszűröm, krumplitörön áttöröm, kihűtöm.

Az élesztőt a cukorral és kb. 1 deci langyos tejjel felfuttatom.

A kihűlt burgonyát a liszttel és a sóval összekeverem, dagasztógépbe teszem, hozzáadom a felfutott élesztőt és a maradék tejet. A géppel sima tésztává dolgoztom, majd letakarom, és duplájára kelesztem.

Amikor megkelt, kiöntöm a deszkára, átgyúrom, és kb. 1 centisre kinyújtom. Kb. 10-12 centis kiszúróval kiszaggatom, és letakarva újra kelesztem 10-15 percig.

Olajat forrósítok a sütéshez, amikor már meleg, olajos kézzel a kiszaggatot lángostésztát még tovább nyújtom, végül az olajban szép pirosra sütöm mindkét oldalát. Sütőpapírra szedem, hogy az olaj lecsepegjen róla

Tejföllel, fokhagymával és sajttal tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss