A húst kockára vágjuk, sóval, borssal, erősen megfűszerezzük és a zsír felében megpároljuk.
A zsír másik felében megpirítjuk a kockákra vágott hagymát és a kétféle paprikát. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott padlizsánt, paradicsomot és burgonyát, majd a saját levükben pároljuk néhány percig.
A húst a zöldségfélékkel egy nagy vagy 4 kisebb tűzálló tálba rétegezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefedjük, és a forró sütőben 1-1,5 órát sütjük.
Miután megsült, leöntjük a joghurttal elkevert tojássárgájákkal, és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Bulgária egyes helyein a gyuvecset birkahús helyett marhából vagy hús nélkül készítik. Minden esetben sűrű az állaga, és általában joghurttal fogyasztják. - MME