Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus barnamártás

120 perc
mester
átlagos

Elkészítés

  1. A csontokat sütőbe tesszük és 220 fokon, 15-20 perc alatt barnára pirítjuk. Levesesfazekba kevés olajat öntünk, felhevítjük, majd beletesszük a cukrot és karamellizáljuk. Felszeleteljük a répát, a gyökeret, a hagymát és a zellert. Ezeket is a fazékba tesszük és 2 percig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a paradicsompürét, tovább pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Nyakon öntjük 2 liter vízzel és a borral, majd a zúzott fokhagymával, és ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Beletesszük a barna csontot. Nagy lángon felforraljuk, majd fedő alatt, legalább 3 órán át főzzük.
  3. 3 óra után kb. 8 dl lé marad, ezt átszűrjük. Ekkor egy teflonserpenyőben a lisztet szárazon pirítsuk barnára, majd adagoljuk a lébe kiskanál segítségével. Kevergetve mártás sűrűségűre forraljuk. Szárjük át és forrón tálaljuk.

MARHASZELET VÖRÖSBOROS BARNAMÁRTÁSSAL >>> 

FŰSZERES PÁROLT MARHA BIRSALMÁS RIZZSEL >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss