Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus baklava

120 perc
rafinált
megfizethető
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet átszilájuk, hozzákeverünk 1 tk cukrot, sót, 0,5 dl olajat és 1,5 dl forró vizet, majd sima tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagolva szobahőmérsékleten kb. 1 órát pihentetjük.
  2. A sziruphoz a vizet elkeverjük a citromlével, a cukorral és a mézzel. Hozzáadjuk a fahéjrudakat, a szegfűszeget, a narancs felcsíkozott héját és a kakukkfüvet. Lassú tűzön kb. 15 percig főzzük, majd átszűrjük. Közben a dkg mogyorót, a mandulát és diót durvára vágjuk, majd elkeverjük 2 ek cukorral és 1/2 tk fahéjjal.
  3. A tésztát átgyúrjuk, majd 10 részre vágjuk. 20 × 30 cm-esre nyújtjuk, majd egymásra tesszük a tésztalapokat, sütőpapírt rakunk közé, és letakarjuk egy benedvesített konyharuhával, nehogy kiszáradjanak.
  4. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztalapokat megkenjük az olvasztott vajjal, és ötöt a tepsibe teszünk. 3 ek szirupot rácsorgatunk, majd rászedjük a tölteléket, és beborítjuk a maradék tésztával. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, majd 165 fokon még további 15 percig. Ha kihűlt, felszeleteljük, és meglocsoljuk a maradék sziruppal.

PONT OLYAN, MINT A TÖRÖKNÉL! HÁZI BAKLAVA - EGYSZERŰEN! >>> 

BAKLAVA EGYSZERŰEN >>>

BAKLAVA MUFFIN >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss