Az aranygaluska tésztájához az élesztőt fél dl tejben, 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a maradék tejjel, a cukorral a liszttel, a tojások sárgájával, a citrom reszelt héjával és az olvasztott vajjal sima tésztává gyúrjuk, és meleg helyen, letakarva, a duplájára kelesztjük.
A tálból a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 1 cm vastagra sodorjuk, és pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával megszórjuk.
A korongokat a formába sorakoztatjuk, olvasztott vajjal lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és így rétegezzük, amíg a tésztánk el nem fogy.
Ezután 180 fokra bekapcsoljuk a sütőt, és a még hideg sütőbe csúsztatjuk az alufóliával letakart tortaformát, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A vaníliamártáshoz a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat és a csipet sót egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük. Ha túl sűrű lenne, tejjel hígíthatjuk.