Elkészítés: Először a porcukrot és a vaníliás cukrot összemorzsolom a szobahőmérsékletű margarinnal és a vízzel, majd a lisztet és a sütőport is belegyúrom. Fontos, hogy ezt a fajta tésztát nem szabad túl sokáig gyúrni, mert elveszti az állagát.
Amíg a tészta pihen, megpucolom az almát, uborka szeletelőn legyalulom, és megszórom a fahéjjal. A barnacukrot egy serpenyőben megforrósítom, és amikor már olvadni kezd, akkor folyamatosan hozzáadagolom a fahéjas almát, és kis lángom kevergetem, párolom, így a felesleges leve is elpárolog.
A tészta felét lisztes deszkán kinyújtom akkorára, hogy pont elférjen a tepsin. Ezt 200 C fokon elősütöm (kb. 8-10 perc). Majd kiveszem a sütőből, ráöntöm az almát, és ráteszem a tészta másik felét kinyújtva. 1 egész tojást felverek, és megkenem vele a tészta tetejét (így nem fog megégni a teteje). Végül villával rácsos mintát adok a tészta tetejének, megszúrkálom, hogy a gőz távozni tudjon.
A tésztát visszatolom a sütőbe, és 200 C fokon még 30 percig sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre