Először elkészítjük a töltelékeket. A klasszikus néró töltelékéhez a lekvárt simára keverjük egy kevés, kb. egy teáskanál vízzel vagy, ha van baracklikőr, az még jobb.
A kakaós néróhoz ganache-t készítünk. A tejszínt felforraljuk a vaníliás cukorral. Amint a forráspontot elérte a tejszín, ráöntjük a hőálló tálba tett, összedarabolt csokoládéra, és egy spatulával vagy fakanállal simára keverjük. Hagyjuk kihűlni, és majd közvetlenül felhasználás előtt, egy robotgéppel kihabosítjuk.
A klasszikus néró tésztájához a vajat simára keverjük a cukorral. Mivel kis mennyiséget készítünk elég egy habverőt használnunk, de ha dupláját készítjük, jobb a robotgép.
Amint kikevertük a vajat a cukorral hozzáadjuk a tojások sárgáját egyenként, és simára keverjük.
A tojásos-vajas keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és egy spatulával vagy fakanállal jól összedolgozzuk. (Ha robotgépet használunk, cseréljük le a habverőt a keverőlapátra.)
Az elkészítési mód ugyanez a kakaósnál is, csak a lisztet és a kakaót előbb egy másik edényben keverjük össze, és úgy adjuk a tojásos keverékhez.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előkészítünk két tepsit, sütőpapírral bélelve.
A habzsákokat megtöltjük a tésztával, és kb. 3 cm-es korongokat nyomunk a tepsikre úgy, hogy hagyunk kb. fél cm-t közöttük. Egy picit majd elterülnek, laposabbak lesznek, amíg sülnek.
A tepsit a sütőbe toljuk, és kb. 12-15 percig sütjük.(Tovább ne, mert szárazak, kemények lesznek a korongok.) Amint megsültek hagyjük őket kihűlni.
A díszítéshez a csokit gőz fölött felolvasztjuk, és kanállal vékony sugárban megcsurgatjuk a korongokat. Ha szebben, egyenletesebben szeretnénk a csokit csurgatni, használjunk egyik sarkán kiszúrt műanyag zacskót.
A korongokra tölteléket halmozunk - a simára lekvárt, a kakaósra csokit - és összeillesztjük őket. Nem árt, ha várunk pár órát kóstolás előtt, had érjenek össze az ízek, és egy picit puhább is lessz a sütemény.