A sütött 150 fokra előmelegítjük. Egy nagyobb tálba beleöntjük a joghurtot, a kefirt, a cukrot, a vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat,hozzáadjuk az olajat, és az egészet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és simára keverjük.
Egy 23x39 cm-es tepsit kikenünk olajjal, majd 3 db réteslapot teszünk az aljára úgy, hogy mindegyiket megkenjük kevés olajjal, majd a tészta felét belesimítjuk a tepsibe, és a magozott meggy felével megszórjuk.
Ismét 3 db réteslap következik amivel betakarjuk a meggyet. A maradék tésztát rásimítjuk a rétestészta tejére, végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggy másik felét. A tetejét befedjük 2 db, olajjal megkent réteslappal. A réteslap tetejét megkenjük tejfölös olajjal, betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 60 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni. A tetejét megszórjuk porcukorral.
Azért ajánlom az én különleges meggyes pitémet, mert egy nagyon különleges . Rétesbe zárt pite. Fantasztikus magyaros ízvíiág. - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!