Elkészítés: A sütőt 180 fokra és alsó-felső sütésre állítottam, a 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformámat kivajaztam, kiliszteztem.
Elkészítettem a 6 tojásos piskótát. (A csokik magasságágának lehetősége miatt akár 8-10 tojásból is készülhet, arányosan emelve a cukor és liszt mennyiségét is.) Egy csipet sóval kemény habbá vertem a tojások fehérjét, tovább verve hozzáadtam a cukrot, a vaníliás cukrot, egyenként a tojások sárgáját, végül a legalacsonyabb fokozatra kapcsolva apránként a sütőporral elkevert lisztet is. Annyi edénybe raktam szét nagyjából egyforma arányban, amennyi ételszínezőm volt – ötödiknek a cukrozatlan kakaóport használtam.
Elkevertem bennük a színezőt, majd tetszőleges sorrendben egymás után valamennyit a tortaforma közepébe csorgattam. Kb. 30 perc alatt készre sütöttem, a forma oldalát lepattintva és rácsra átemelve megvártam, míg kihűlt az alap.
Forró vízgőz fölé, egy üvegtálba tettem a kisebb darabokra tört fehércsokit. Míg olvadt, egy másik keverőtálban áttörtem a túrót, hozzáadtam 4 dkg cukrot, belereszeltem a citrom héját. Hogy a fehércsoki krémes állagát elérjem, 1 evőkanál étolajat kevertem hozzá. Hosszában bemetszve egy hegyes kés lapjával belekapartam a vaníliarúd magjait, aztán a mascarponéval hűtöttem.
Felvertem a habtejszínt, amihez 6 dkg cukrot és a habfixálót kevertem.
A csokis mascarponéhoz öntöttem a cukros túrót, 1-2 evőkanál (tetszőleges színű) ételszínezőt is hozzámérve a kézi robotgépemmel alaposan elkevertem, majd a habtejszínt is hozzáforgattam. (Kóstolást követően a massza ízlés szerint tovább édesíthető, bár végső formájában, a csokival és cukorkákkal együtt véve később megerősítettek a családtagjaim, hogy nem volt rá szükség.)
A tortaforma aljára visszatett, és azzal egy tortatálra helyezett kihűlt tésztára kentem a krém kb. egyharmadát úgy, hogy a piskóta oldalára is jusson egy vékony réteg.
Körben a KitKat csokikat (duplán hagyva) rátapasztottam – az aljukat ráültettem a tortaforma aljára -, majd az organza-szalaggal rögzítettem. Belelapátoltam és óvatosan elegyengettem a maradék krémet, majd a másnapi díszítésig hűtőbe helyeztem (de legalább néhány óra szükséges, hogy a túrókrém megkössön!).
Tálalás előtt középre helyeztem a marcipánfigurát, megszórtam a mini smarties-cukorkákkal, és tovább díszítettem az apró gyöngyökkel.