hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kivitorta

MME MME
1 4.4/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A lisztet, a kakaóport és a dióbelet összekeverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, a sárgájához adjuk és óvatosan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is és az egészet újra óvatosan elkeverjük. A masszát egy kerek sütőformába töltjük és 180 fokos sütőben készre sütjük. A krémhez a zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük. A kiviket meghámozzuk, egyet félrerakunk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk. A tejszínt habbáverjük. A már langyos zselatint keverőtálba tesszük és evőkanalanként beleforgatjuk a tejszínhabot. A hab egyharmad részét félre tesszük, a maradékhoz hozzákeverjük a kivipépet. A piskótát 3 részre vágjuk. A lapokból és a krémből tortát készítünk. A torta tetejét habrózsával, kivivel és mandulaforgáccsal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss