Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kivis joghurttorta

45 perc
bonyolult
költséges
10 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 ek eritrit
  • 4 ek rizsliszt
  • A joghurtos krémhez:
  • 45 dkg natúr joghurt
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál eritrit
  • 4 db kivi
  • 3 dl cukrászhab
  • A tetejére:
  • 5 db kivi
  • 1 csomag zselatin
  • 1 ek cukor
  • 2 dl víz

Elkészítés

  1. A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, majd egyenként a tojások sárgáját, legvégül pedig óvatosan belekeverjük a rizslisztet is. 24 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A joghurtot elkeverjük a zselatinnal, és egy lábasban kicsit megmelegítjük. Nem forraljuk fel, ha elkezd gőzölögni, akkor már jó. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot, a gyümölcsöt, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt is.
  3. A kapcsos tortaformába visszatesszük a piskótát, majd rákanalazzuk a joghurtkrémet, a tetejét elsimítjuk, és legalább egy órára betesszük a hűtőbe. Ezt követően a tetejét kirakjuk kivivel, majd a zselatint 2 dl, egy kevés eritrittel édesített vízben feloldjuk, és a kivi tetejére kanalazzuk. Hagyjuk megdermedni, ezt követően azonnal fogyasztható.


    JOGHURTOS DESSZERTEK >>>


    EZEK A LEGJOBB NATÚR JOGHURTOK >>>

Megjegyzés

Kánikulában csak ilyen gyors, hűsítő tortát szoktam sütni. Más gyümölccsel is készíthető. Gluténmentes! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek