hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kiterjesztették a valóságot Tihanyban! Illúzió még nem volt ilyen valóságos

ARTissimo néven nyílt meg Tihanyban Magyarország első kiterjesztett valóság vetítőterme, amely itthon széles körben még ismeretlen digitális csodákkal ismerteti meg a látogatókat.  A település szívében, a szintén most megnyitott Merengő Borbár & Kávézó épületének oldalszárnyában felépített interaktív élménytér - vagy ha úgy tetszik: digitális játszóház - minden korosztálynak élménydús programlehetőséget kínál.

Az ARTissimo megálmodói három termet rendeztek be vendégeik számára, amelyekben hangfestés, fényfestés, 3D art képgaléria, érintőképernyős reflexjáték és szelfifal várja őket. A nagy méretű vetítők és monitorok segítségével valósághű, varázslatos és virtuális utazást tehetnek a határtalan fantázia birodalmába.

Egyebek mellett kipróbálhatják a teremin nevű különleges elektronikus hangszert, amely egy rádióhullámok interferenciája által vezérelt analóg szintetizátor. Ez az első olyan instrumentum,  amit pusztán gesztusokkal lehet megszólaltatni, anélkül, hogy a zenész megérintené magát az eszközt, ráadásul az ARTissimoban a tereminmuzsika egy fényfestményt is alkot. Hasonlóképpen egyedi élmény, amikor egy speciális eszköz letapogatja a zenére táncoló vendég mozgását, és annak alapján megalkotja az illető digitális avatarját.

Továbbá igen népszerűek azok a 3D festmények is, amelyek elé állva az ARTissimo látogatói egy felhőkarcoló tetején vagy egy félelmetes szakadék felett átívelő kötélhídon készíthetnek fotót magukról, de az interaktív élménytér legizgalmasabb produkciója kétségkívül a kiterjesztett valóság terme, ahol élethű dinoszauruszokkal, elefánttal, tigrissel, majommal és pingvinekkel készíthetünk filmet, amit haza is vihetünk.

- Olyan négy évszakos, időjárásfüggetlen, világszínvonalú programlehetőséget szerettünk volna kínálni a Balatonhoz látogatóknak, amelyhez fogható nemcsak a tó mellett, hanem egész Magyarországon nincs. Az ARTissimo 3 évestől 103 évesig mindenkinek szórakoztató élmény, és egyben bemutatja azt a futurisztikus technológiát, amely az oktatástól a gyógyításon át a turizmuson és az iparon keresztül a kommunikációig minden területen meghatározza majd az emberiség követő száz évének mindennapjait - mondta dr. Surányi Kinga, a Right Communication Kft. vezetője, mint a digitális galéria egyik megalkotója.

Az ARTissimo minden nap 10.00 és 20.00 óra között várja vendégeit Tihanyban, a Kossuth Lajos utca 10. szám alatt.

(X)

Ezek is érdekelhetnek