Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kisokos! Mit hogyan és meddig tárolhatunk a hűtőben?

default user icon
MME
Az élelmiszerek hűtőben való helyes tárolásához adunk most néhány praktikus tippet.
Hova rakjuk?

A tojásokat, tejtermékeket, felvágottakat, cukrásztermékeket és minden olyan élelmiszert, aminek a csomagolásán szerepel az, hogy felbontás után hűtést igényel, tartsuk a hűtőszekrény középső és felső polcán, kb. 4 és 7 °C közötti hőmérsékleten. A hűtést igénylő zöldségeket és gyümölcsöket a számukra kialakított alsó rekeszbe pakoljuk.

Tippek, trükkök, praktikák >>>

Hagyjuk kihűlni...

Soha ne tegyünk nagy mennyiségű meleg ételt a hűtőbe, mert emiatt megnő a benti hőmérséklet, ez pedig nem használ sem a már bent lévő élelmiszereknek, sem a hűtőnek...

Ne a hűtőbe!

Bizonyos ételek, például a paradicsom, a zöldbab, a cukkini vagy a déligyümölcsök száraz, hűvös, naptól védett helyen hűtés nélkül is elállnak. A kenyeret se tegyük bele, mert megposhad!

Érdekességek >>>

Hús

Mindig becsomagolva tegyük a hűtőbe, és maximum 1-2 napig tároljuk! Ha tudjuk, hogy ennyi idő alatt nagy eséllyel nem fogjuk felhasználni, inkább azonnal fagyasszuk le!

Egészséges >>>

Meddig tárolható hűtve?

Tojás: 3-4 hét
Tej (felbontás után): 2-3 nap
Alma: 2-3 hét
Sült hús: 3-4 nap

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss