Kisimítja az ideget és ráncot: orbáncfű, a természetes hangulatjavító

default user icon
MME
A közönséges orbáncfű, amit lyukaslevelű orbáncfűként is ismerünk, számos betegség kezelésére alkalmas. Kiválóan működik, ha idegi panaszok, depresszió, valamint gyomorfekély kezeléséről van szó, de bevethető alkoholfüggőség vagy menstruációs fájdalmak esetén is, arról nem beszélve, hogy bőrápolásban kifejtett hatása is egyedülálló. Megyeri Sára (Dzsindzsa), a Mindmegette.hu szakértője videósorozatunk legfrissebb részében arról beszél, miként juthatunk hozzá ehhez a csodás gyógynövényhez természetes körülmények között.

Szezonális videósorozatunk folytatásaként Sára továbbra is a Vértesben barangolva mutatja meg, hogy a mezőről begyűjtött különféle növényeket mire és hogyan használhatjuk fel. Az eddigi részekből már megtudhattuk, hogyan kell kiszárítani a kedvenc zöldfűszereinket, az oregánót, a kígyóhagymát, a csalánt és a mentát, de arról is szó esett, hogy mit kezdhetünk a mezei szamócával, a kakukkfűvel és a mezei iringóval.

Sorozatunk legutóbbi része után, amiben a csalán jótékony hatásait jártuk körbe, Sára az orbáncfűvel folytatja kalandjait a természetben. Hasznos gyógynövény ez, hiszen napjainkban is számos betegség kezelésére alkalmazható. Kiválóan működik, ha idegi panaszok, depresszió, valamint gyomorfekély gyógyításáról van szó, de menstruációs fájdalmak enyhítésére is használhatjuk, ha éppen nem a bőrápolásban kifejtett jótékony hatásai miatt vesszük elő. Ha téged is érdekel, hogyan szerezzük be ezt az igen hasznos gyógynövényt a szabadban, akkor Dzsindzsa, alias Megyeri Sára és a Mindmegette közös videosorozatának legújabb epizódja neked szól.

MEGYERI SÁRA - DZSINDZSA

Megyeri Sára vadon termő növényekkel foglalkozik, azt kutatja, mitől finomak, és hogy mi mindent lehet készíteni belőlük. Az a tapasztalata, hogy bár egyre nagyobb divatja van az ehető növények keresgélésének, gyűjtésének és felhasználásának, még nagyon keveset tudnak róla az emberek. – Egész kicsi koromtól kezdve rengeteget kirándultunk, de én a sima túrázást sajnos nem értem – annyi minden van a természetben, hogy valamit mindig szedni kell! A gombázás volt az eredeti szerelem, de a gombák sajnos hisztisek, így lassan átterelődött a figyelmem a többi csodára az erdőkben, és elcsavarták a fejem az ehető növények. A természetnek olyan jó ízlése van, hogy azt mutogatni kéne – én pedig boldogan megteszem! És igyekszem úgy élni, hogy a következő életemben őzike lehessek a Vértesben – mondja magáról.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss