Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kis csigák nutellás-kókuszos és lekváros-almás töltelékkel

60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 22 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 15 dkg cukor
  • csipet só
  • 55 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • A nutellás-kókuszos töltelékhez:
  • 4 evőkanál nutella krém
  • 2 marék kókuszreszelék
  • A lekváros-almás töltelékhez:
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 1-2 almából cukorral párolt töltelék
  • fahéj

Elkészítés

Elkészítés: Egy keverőtálban a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Pár percre hűtőbe tesszük pihenni.

Az almát kockákra vágjuk, kevés cukorral és fahéjjal puha tölteléket párolunk.

A tésztát 2 felé választjuk, mert 2 tepsinyi csiga lesz belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A 2 tepsit sütőpapírral béleljük.

Az egyik tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, nutellával megkenjük, kókusszal megszórjuk. Feltekerjük, kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, melyet a tepsibe helyezés után kézzel egy kicsit lelapogatunk, majd világosbarnára sütjük.

Ez idő alatt az alma töltelék kellően kihűlt.

A másik tésztát is ugyanígy kinyújtjuk, rajta a baracklekvárt elkenjük, majd az almatölteléket is. Ezt is feltekerjük, és ugyanúgy járunk el, mint az előző tepsinél.

Kihűlés után porcukorral is megszórhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss