Elkészítés: Egy keverőtálban a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Pár percre hűtőbe tesszük pihenni.
Az almát kockákra vágjuk, kevés cukorral és fahéjjal puha tölteléket párolunk.
A tésztát 2 felé választjuk, mert 2 tepsinyi csiga lesz belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A 2 tepsit sütőpapírral béleljük.
Az egyik tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, nutellával megkenjük, kókusszal megszórjuk. Feltekerjük, kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, melyet a tepsibe helyezés után kézzel egy kicsit lelapogatunk, majd világosbarnára sütjük.
Ez idő alatt az alma töltelék kellően kihűlt.
A másik tésztát is ugyanígy kinyújtjuk, rajta a baracklekvárt elkenjük, majd az almatölteléket is. Ezt is feltekerjük, és ugyanúgy járunk el, mint az előző tepsinél.
Kihűlés után porcukorral is megszórhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre