Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kirchner László: már gyerekként tudtam, hogy böllér leszek

Akárcsak a régi időkben, napjainkban is októbertől áprilisig tart a disznóvágási szezon. Az állandóságot ezenkívül már nem sok minden jelenti, mert a régi hagyományok lassan feledésbe merülnek. Ez persze nem feltétlenül jelent rosszat, de amikor Kirchner László böllér még gyerekként tevékenykedett a malac körül, akkor még másképpen mentek a dolog.

A teljesség igénye nélkül például a szalmás perzselést felváltotta a gázpalackos, a fűszerezés ma már dekára, nem (csak) kóstolás után történik, na meg több helyen inkább számít turisztikai attrakciónak egy jó disznótoros, mintsem családi elfoglaltságnak, amikor a füstölő és a kamra feltöltése volt a cél. Három dolog azonban biztosan nem változik, még ha az eszközökön könnyítettünk is; a kemény munka, a komoly szakértelmet igénylő feldolgozás, na és persze a korán kelés. Kirchner László egy rövid videóban arról beszél, milyen egy böllér élete.

 

Ha te is szereted a disznóságokat, akkor Mészáros Balázs, a Mindmegette Húsiskolájának különkiadásában igazán kedvedre való finomságokkal szolgál. Bemutatta már a malac részeit, és egy istenien finom sütnivaló kolbászt is elkészített, majd a hamisítatlan májas hurka, és az abált szalonna rejtelmeibe is betekintést nyerhettünk. Ne maradjatok le a húsos finomságokról, inkább csatlakozzatok ti is a Mindmegette Húsiskolájához!

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss