Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kikotyogta a bennfentes: Ilyen lesz a karácsonyi ebéd a brit királyi családban

default user icon
MME
Ez a karácsony más lesz, mint a többi. A népes család és a brit uralkodóház először ünnepel II. Erzsébet királynő nélkül.

A szeptemberben elhunyt II. Erzsébet korábban grandiózus karácsonyi partikat adott a családnak a Buckingham-palotában, az összejövetelen olykor 70 vendég is részt vett. Ez a feladat idén már Károly királyra hárul, aki úgy határozott, hogy a windsori kastélyban szervezi meg a fényűző bulit. Mike Tindall, a király unokahúgának férje nem tett lakatot a szájára, már korábban kikotyogott néhány titkot arról, hogyan is fog zajlani az ünnepi ebéd, ami a királynő nélkül talán kissé szomorúbb lesz, mint az eddigiek.

A Mirror arról számolt be, hogy Vilmos és Katalin három gyermeke, Charlotte, György és a kis Lajos nem vesz részt a közös ebéden, nekik egy külön szobában szolgálják majd fel az ünnepi menüsort, ahogy ez az elmúlt években is történt.

Károly király egyébként már rögzítette is az első ünnepi beszédét, méghozzá december 13-án, ám ezt természetesen csak karácsonykor láthatják, hallhatják. Arról egyelőre nincs információ, hogy idén is felszolgálják-e a királynő kedvenc karácsonyi sütijét, ami nélkül eddig elképzelhetetlen volt az ünnep.

Darren McGrady, a királynő korábbi szakácsa egyébként annak idején elárulta, hogy milyen menüt szolgálnak fel az ünnepi asztalra.

-Igazából unalmasak, ha ünneplésről van szó. Minden évben ugyanaz a menü: pulyka. Ilyenkor három pulykát készítettünk a királynőnek és családjának, amit a királyi ebédlőben szolgáltunk fel; egyet a gyerekeknek, külön, akik ilyenkor sem étkezhetnek a szüleikkel és nagyszüleikkel közösen; és még jópárat a körülbelül száz alkalmazottnak. A pulykát krumplipürével és sült krumplival, gesztenyés vagy zsályás-hagymás töltelékkel, áfonyaszósszal és kenyérmártással tálalták - árulta el a Mirrornak McGrady.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss