hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Királycsirke

MME MME
4.5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A csirkemellet kicsontozzuk és kettévágjuk. A mellet és a combokat tálba fektetjük és megkenjük a fűszerolajjal. Lefedve, legalább 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A húst kivesszük, sózzuk és a combokat sütőben 10 percig sütjük, majd melléhelyezzük a csirkemellet is és ropogós pirosra sütjük. A sütési idő vége előtt 2 perccel bekenjük pirospaprikával ízesített olajjal. Közben a gombafejeket megtisztítjuk, megmossuk. Az üregeket megtöltjük a márványsajtkrémmel, tetejére hajszálvékonyan felszeletelt márvány sajtot helyezünk és a hús mellé helyezzük. Kb. 5 percig sütjük. A sült csirkét tálra helyezzük és rátesszük a sajtkrémes gombát. Burgonyapürével és céklával körítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss