Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Király Linda a 40 kilós fogyásáról: A testünk változásai mindig jelzések!

default user icon
MME
KIrály Linda a Petőfi TV-ben beszélt arról a kisgyerek kora óta tartó küzdelemről, amit a súlyával folytat, és arról, hogyan fogadta el azt, hogy ez, valószínűleg, élete végéig így lesz majd.

Király Linda már kiskamaszként súlyproblémákkal küzdött, és az iskolában piszkálták emiatt, ezért otthon azt tanácsolták neki, ne hagyjon támadási felületet, próbáljon meg lefogyni. Csak sokkal később, már felnőttként derült ki, hogy hormonális problémák miatt ingadozik a súlya. Önelfogadása mögött hosszú évek munkája van – idézi az M2 Petőfi TV magazinműsorában, az Ez így OK?!-ban elhangzottakat az origo.hu.

„Túlsúlyos gyerek voltam, emiatt sokszor bántottak a kortársaim. 16 éves koromban hirtelen lefogytam – 90 kilóról 50-re – ezért egy csinos, szőke kamaszlányként ismert meg Magyarország. Hiába néztem tükörbe, hiába tudtam, hogy megváltozott a  testem, én közben teljesen mást gondoltam magamról. Sokkal határozottabb volt a belső képem magamról, mint a szemmel látható valóság" – mondta el beszélgetőtársainak Király Linda, aki sokáig látta ugyanolyannak önmagát a súlyváltozásai ellenére. 

„Bár a külsőségeknél mindig is fontosabbak lesznek nekem a belső értékek, ugyanakkor megtanultam, hogy
a testünk változásai mindig jelzésértékűek. Az első mindig az egészség" - mondta, és hozzátette: szomorúnak tartja, hogy sokan elhanyagolják egészségügyi problémákait, miközben a testpozitív-mozgalmat félreértelmezik. Szerinte ez nem arról szól, hogy a társadalomnak és az adott egyénnek el kell fogadnia a fizikai szélsőségeket, hanem éppen ellenkezőleg: ez egyfajta figyelemfelhívás, hogy bár eltérő adottságaink vannak, fontos, hogy törődjünk a testünkkel és mindig van lehetőségünk, hogy kihozzuk belőle a maximumot" - tette hozzá az énekesnő, aki aztán arról is beszélt, hogy miért nem érdemes azzal foglalkozni, hogy a közösségi médiában mit mondanak rólunk a kommentelők. 

 

"Nagyon nehéz felismerni, és aztán megtanulni az, hogy ez sosem rólunk, hanem arról a rosszindulattól fröcsögő emberről, és az ő személyes frusztrációjáról szól" - mondta Linda, aki nem rest a saját Instagram oldalán rendet vágni a trollok között: legutóbb egy nyaralásáról kirakott kép alatt indult be a kommentcunami:

"Megérett a disznó vágásra", "Jó nagy darab, ez szerintem semmit nem adott le a súlyából"... Nagy a baj. Tényleg itt tartunk a mai világban hogy arról beszélünk hogy ki, hány kiló lehet? Borzalmas dolgok történnek a világban és egyre nehezebb az élet, a megélhetés mindenki számára. És ez a téma, hogy éppen le vagyok fogyva vagy sem? Itt nem rólam van szó, mert én már rég megtanultam ezt kezelni és helyre rakni. Igen, tudom, nem vagyok vékony és nem is érdekel, ha őszinte vagyok. Viszont számtalan fiatal van, aki látja ezeket a kommenteket es teljesen torz kép alakul ki bennük, mert azt látják, hogy hiába dolgozik valaki keményen és épít fel egy karriert a tehetségével, mert úgyis csak arról lesz szó, hogy hogy néz ki. Ébredjünk már fel!" - írta akkor Linda a posztjában. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss