Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, a tojásfehérjét a végén, kemény habbá verve beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a sűrített tejet lassú tűznél addig főzzük, míg karamellázódik, langyosra hűtjük, majd belekeverjük az oldott zselatint.
Elkezdjük felverni a tejszínt, majd amikor majdnem kemény, belecsurgatjuk a sűrített tejet. Ezzel keményre verjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük. A tetejét az olajjal elkevert felolvasztott tortabevonóval borítjuk, az olvasztott fehér csokival díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre