hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kinder tejszelet II.

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 4 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 6 evőkanál víz
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • A krémhez:
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 6 dl habtejszín
  • A csokimázhoz:
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg csoki

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját és a cukrot fehéredésig kikeverem, hozzáadom a 6 evőkanál vizet és az olvasztott margarint, pár percig keverem. A lisztet, a sütőport, a kakaót és a fűszerkeveréket egy kis tálban külön összekeverem, majd a fentiekhez adagolom. A tojásfehérjét habbá verem, és végül összedolgozom a kakaós masszával.

Kikent, lisztezett tepsiben két részletben kell megsütni. Én egy kb. 40 x 25 cm-es tepsiben sütöttem meg a lapokat. Teljesen ki kell hűteni őket.

A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük. A kétféle cukrot és a zselatint egy edénybe teszem, ráöntöm a tejet, és folyamatos kevergetés mellett ÖSSZEMELEGÍTEM!!!!, de nem forralom, hogy felolvadjon a cukor és a zselatin. Hozzáadom a tejszínhabhoz.

A krém híg lesz, de nem szabad kétségbeesni. :) Az alsó lap köré keretet csináltam, ráöntöttem a krémet és beraktam a hűtőbe, a teteje nélkül. 30 perc hűtés után már olyan állagú lesz, hogy rá lehet rakni a felső lapot.

A csokimázhoz a vajat meg a csokit forró víz fölött összeolvasztom, és a felső lapra csurgatom és elsimítom.

Megjegyzés

- Nagyon fontos, hogy a krémhez a tejet csak melegíteni kell, semmiképp sem forralni, mert a zselatin kicsapódik forraláskor.
- 2-3 órát kell hűteni.

A receptet és a fotót Babszimano üldte.
- Babszimano

Ezek is érdekelhetnek

Friss