hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kinder Pingui szelet egyszerűen

60 perc
rafinált
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az étolajat. A lisztet, kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd a tojásos masszába egy fakanállal könnyedén beleforgatjuk.
  2. A tésztát megfelezzük, sütőpapírral bélelt 23x38 cm-es tepsibe tesszük. 190 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük, majd a lapokat kihűtjük.
  3. A tejszínt a vaníliás cukorral és a mézzel kemény habbá verjük, majd ezt a krémet elfelezzük.
  4. Az egyik lapot tálcára tesszük és a krém felével lekenjük. A csokoládét, vajat, étolajat, kakaóport egy edényben összemelegítjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tejszínes krémre simítjuk. Kb. 3 percre hűtőbe tesszük, amíg megdermed a csoki.
  5. Rásimítjuk a másik rész krémet, a másik lappal pedig befedjük. Egy kis nyújtófával a tetejét átsimítjuk, hogy a krém jól simuljon.
  6. Elkészítjük a tetejére a bevonatot. A hozzávalókat tűz felett egy kis lábosban felfőzzük, míg a cukor elolvad benne. Ráöntjük a tészta tetejére, elsimítjuk rajta, majd kb. 4 órára hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss