A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vizet és az étolajat. A lisztet, kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd a tojásos masszába egy fakanállal könnyedén beleforgatjuk.
A tésztát megfelezzük, sütőpapírral bélelt 23x38 cm-es tepsibe tesszük. 190 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük, majd a lapokat kihűtjük.
A tejszínt a vaníliás cukorral és a mézzel kemény habbá verjük, majd ezt a krémet elfelezzük.
Az egyik lapot tálcára tesszük és a krém felével lekenjük. A csokoládét, vajat, étolajat, kakaóport egy edényben összemelegítjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tejszínes krémre simítjuk. Kb. 3 percre hűtőbe tesszük, amíg megdermed a csoki.
Rásimítjuk a másik rész krémet, a másik lappal pedig befedjük. Egy kis nyújtófával a tetejét átsimítjuk, hogy a krém jól simuljon.
Elkészítjük a tetejére a bevonatot. A hozzávalókat tűz felett egy kis lábosban felfőzzük, míg a cukor elolvad benne. Ráöntjük a tészta tetejére, elsimítjuk rajta, majd kb. 4 órára hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.