Kinder pingui III.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • tojás
  • cukor
  • víz
  • liszt
  • kakaópor
  • sütőpor
  • tej
  • zselatin
  • vanília-aroma
  • vaj
  • víz
  • csokoládé
  • étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból süssünk 2 piskótalapot külön-külön, hogy vékony lapokat kapjunk. Az a legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve külön keverjük ki a lapokhoz a masszát. Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos lisztet. A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar elkészül, nem kell neki sok idő.

A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatint készítsük el. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztosan nem csomósodik meg. Verjük kemény habbá.

Az alsó lapot tegyük vissza a tepsibe, egy adag krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a vajat és a vizet, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.

Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni.

Amikor a csokis réteg megdermedt, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerüljön a másik lap, amit csokimázzal vonjunk be.

Megjegyzés

A süteményt tegyük vissza a hűtőbe. Tálalásig tartsuk hűtőben. Könnyebb szeletelni, ha már megdermedt - és a vékony kést is meleg vízbe mártjuk. - erzsadr

Ezek is érdekelhetnek

Friss