Kinder Bueno torta

120 perc
mester
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • tojás
  • cukor
  • étolaj
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • sütőpor
  • pörkölt, durvára vágott dió
  • tojás
  • cukor
  • tej
  • vaníliás pudingpor
  • csokoládé
  • margarin
  • mogyorókrém
  • darált háztartási keksz
  • tej
  • tej

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, és, a dió kivételével, a többi alapanyagot. Egy kerek, kapcsos tortaformát olajjal kikenünk, beleöntjük a habot, erre szórjuk a diót. 1 órán át 150 fokos sütőben szárítjuk.
  2. Hagyjuk hűlni, majd tálcára csúsztatjuk úgy, hogy diós rész lesz felül. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel, jó vastagon.
  3. A krémhez a tejből, a tojássárgájából, a cukorból és a pudingporból krémet főzünk, majd elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a gőz fölött vagy mikróban megolvasztott csokoládét, és kihűtjük. A margarint szintén elfelezzük, és külön-külön elkeverjük a vaníliás és a csokis krémmel.
  4. A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, majd erre jön a csokis krém. Végül tejszínhabbal bevonjuk. 

Megjegyzés

A keksszel óvatosan bánjuk, nem szabad túlságosan eláztatni, a krémtől úgyis megpuhul. A torta isteni, nem nagyon kell tárolni. - moncsa0501

Ezek is érdekelhetnek

Friss