Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kinder bueno torta mascarponéval

105 perc
rafinált
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kinder bueno torta tésztjához a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét a kristálycukorral és a sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és elkeverjük.
  2. Kis adagokban, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, amíg egynemű masszát nem kapunk. 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső programon (légkeverés nélkül!) 45-50 perc alatt megsütjük.
  3. Ha elkészült, lisztezett sütőpapírra fordítjuk, hagyjuk kihűlni, így szép egyenes lesz a teteje is.Amíg a piskóta pihen, elkészítjük a krémet. Vízgőz felett felolvasztjuk a kinder csokit, majd hozzákeverjük a mascarponét.
  4. A tejszínt felverjük, alaposan elkeverjük a mascarponés csokis krémmel.
  5. A kihűlt piskótát három egyforma részre vágjuk.Jöhet az összeállítás. Az alsó piskótalapot megkenjük alaposan a krémmel, rá a következő piskótalap, arra is krém, ide díszítésnek jöhet a darabokra vágott bueno csoki, erre az utolsó piskótalap, majd a maradék krémmel jól bekenjük körbe a torta tetejét és az oldalát is. Egy éjszakát ajánlott hűtőben pihentetni.
  6. Utolsó lépés másnap a díszítés. A zacskó csokimázt pár percre beletesszük forró vízbe, majd a tortára öntjük, először a szélére, ott hagyjuk lefolyni a torta oldalára, aztán a közepét is befedjük a maradék csokival. Gyorsan, határozottan, mert a csoki hamar megdermed. A többi szelet csokival ízlés szerint díszítjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss