Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kinder Bueno szelet törökmogyoróval

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 6 db tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kekszmorzsa (minél finomabbra darálva)
  • 1 evőkanál olaj
  • 3-4 evőkanál Nutella
  • A rétegekhez:
  • 6 db tojás sárgája
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál étkezési keményítő
  • 15-18 dkg cukor
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25-30 dkg háztartási keksz (szögletes)
  • 1-2 dl tej
  • Alternatíva:
  • törökmogyoró
  • török dió
  • 2,5 dl tejszín
  • csokoládéforgács

Elkészítés

1.

Először az alapot sütjük meg. Ehhez kemény habbá verjük a 6 tojásfehérjét a cukorral, majd mehet bele a liszt, a morzsa.

2.

Elkeverjük, végül finom mozdulatokkal az olajat is belevegyítjük. Sütőpapírral bélelt, nagy tepsire terítjük, 180 fokra melegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Még melegen megkenjük nutellával, megszórhatjuk vágott mogyoróval.

3.

Jöhet a krém: A tojássárgákból, keményítőből, tejből, cukorból sűrű pudingot főzünk. A vége felé a vanília aromát is hozzáadjuk. Ha kész, elzárjuk alatta a platnit és beleolvasztjuk a vajat. Kevergetve kézmelegre kihűtjük. Addig a nutellás réteg tetjét tejbe mártott keksszel beborítjuk.

4.

Erre jön a vaníliakrém fele szépen egyenletesen, majd rá még egy tejbe mártott kekszréteg. A maradék krémbe beleolvasztunk 10 dkg étcsokoládét, majd rákenjük a kekszrétegre.

5.

Én itt meg is álltam. Lefedtem a süteményt és egy éjszakára hűtőbe tettem. Aki viszont tovább szeretné turbózni, tálalás előtt kidíszítheti tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal.

 Recept és fotó: Mandula

Ezek is érdekelhetnek

Friss