Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kincsesbánya süti

45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Piskótához:
  • 6 db tojás (szétválasztva)
  • 6 púpos evőkanál liszt
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • Krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 4 db tojás (sárgája)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Habhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojás (fehérje)
  • Valamint:
  • 1 csomag babapiskóta
  • 6 dl kávé
  • 1/2 dl rum
  • baracklekvár (ízlés szerint)
  • csokoládé (reszelt a süti tetejére)

Elkészítés

1.

A tojásfehérjéket a cukor felével keményre felverjük. A sárgákat a maradék cukorral alaposan kihabosítjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral.

2.

A fehérjéhez hozzáadjuk a kihabosított sárgákat és a lisztet, majd óvatosan elkeverjük, hogy a habot ne törjük össze. A masszát egy sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett, közepes mérteű (kb 25*35 cm-es) tepsibe simítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A piskótát hagyjuk a tepsibe kihűlni.

3.

A kávét elkeverjük a rummal, majd a babapiskótákat belemártjuk és a piskótára rakjuk sorban, amit előtte megkentünk lekvárral.

4.

A krémhez a margarint alaposan elkeverjük a tojás sárgákkal és a cukrokkal. (Ha nem bízunk a nyers tojásban a krémet tegyük gőzfürdő fölé és sűrítsük kissé be). Az elkészült krémet simítsuk a babapiskótára.

5.

A habhoz a fehérjéket a cukorral gőzfürdő felett verjük kemény habbá, majd egyenletesen terítsük rá a sütemény tetejére. Díszítésként csokireszeléket szórhatunk rá. 1-2 óra múlva szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Igazán finom sütemény, akár a karácsonyi asztal dísze is lehet! - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss