A krumplit megmossuk, és héjában megfőzzük. Ha puha, leöntjük róla a vizet, lehúzzuk róla a héját, kockákra vagy karikákra vágjuk, és félretesszük.
Egy serpenyőt felforrósítunk, beletesszük a vajat, amikor a vaj megolvad, ráhelyezzük a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. 3 percig sütjük az egyik felét, majd megfordítjuk, sózzuk, borsozzuk, és újabb 3 percig sütjük. Majd serpenyőstől a sütőbe tesszük, és 180 fokon 12-15 percig sütjük. Ha a hús átpuhult, kivesszük a sütőből, és felszeleteljük.
A kínai kelt csíkokra vágjuk, a lila hagymát meghámozzuk, felvágjuk, és a főtt krumplival együtt egy nagy tálba tesszük. Az öntethez a mustárt elkeverjük a citrom levével, az olajjal, a borssal és a cukorral, majd összeforgatjuk a salátával. A szeletelt csirkemellel tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a kínai kell saláta csirkemellel