Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai tofu pirított rizzsel

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

1.

A rizst feltesszük főni. A zöldségeket meghámozzuk és felcsíkozzuk, a tofut 2 cm vastag téglalapokra vágjuk.

2.

A hagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, majd 3-4 perc elteltével az uborkát. (Ne főzzük túl, akkor jó, ha kissé még ropognak a zöldségek.)

3.

Hozzáadjuk a gyömbérport, a tofut, a szójaszószt, majd a kukoricakeményítőt és a chilit, végül óvatosan összeforgatjuk.

4.

Pár percig hagyjuk összeérni, sózást a szójaszósz miatt nem igényel.

5.

A kész rizst lecsepegtetjük, közben egy másik edényben szezámolajat hevítünk. Mikor már kellően forró (és csak akkor), hozzáadjuk a rizst, és hagyjuk megpirulni. Közben hozzápasszítjuk a kukoricát, a zöldborsót, végezetül megsózzuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss