Elkészítés: A csirkemellet apró kockákra vágom. A páchoz az összetevőket elkeverem, majd a csirkemellel összeforgatom, félreteszem állni.
A bundához összekeverem a tojást, a lisztet, a sütőport és az olajat, a többit csak ezután adom hozzá, hogy ne legyen darabos! Ha nem elég sűrű, tegyünk még hozzá lisztet!
A csirkemelleket belemártom a bundába (kiskanállal ajánlom, hogy bőven maradjon rajta bunda), és bőséges olajban aranybarnára pirítom őket.
Miközben pirul, felteszem a rizskeveréket (barnarizs, vadrizs) főni 1:2 arányban a vízzel (kb 30 perc kell neki).
A szirup hozzávalóit elkeverem. Amikor kisültek a hús, és minden más elkészült, tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!