Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai szezámos csirke színes rizzsel

60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A mellet kis kockákra vágjuk, bepácoljuk 1 órára.

A zöldségkeveréket ételízesítővel fűszerezett vízben megfőzzük, majd leszűrjük, a főzővizet felfogjuk, és abban főzzük meg a rizst, majd összekeverjük a zöldségekkel.

Egy tálban a bundázáshoz valókat összekeverjük, sűrű masszát készítünk. A máz hozzávalóiz is összekeverjük, mikróban megmelegítjük.

A húst beleforgatjuk a bundázó masszába, és forró, bő olajban kisütjük. A megsült falatokat papírtörlőn lecsepegtetjük, és rögtön a mázba forgatjuk, majd a pirított szezámba hempergetjük. A körettel kínáljuk.

Megjegyzés

Gyerekeknek a máz helyett keverjünk össze ketchupot kevés mézzel, és ebbe forgassuk a kisült húsokat. A falatokat fogvájóra húzva uborkáva falatokként is kínálhatjuk vendégeknek.
- viszab

Ezek is érdekelhetnek

Friss