Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai szezámmagos csirkefalatkák

> 90 perc
bonyolult
átlagos
1 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg csirkemell (szeletekre vágva)
  • olaj
  • A páchoz:
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek fehérbor
  • 1 tk cukor
  • A bundához:
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 ek olaj
  • 1 tk cukor
  • 2 db tojás
  • 6 ek liszt (gluténmentes)
  • 3 ek keményítő (gluténmentes)
  • 1 dl víz
  • A mázhoz:
  • 2 dl ketchup
  • 3 tk szójaszósz
  • 2 ek méz
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés

  1. A pác hozzávalóit egy üvegtálban összekeverjük, beleforgatjuk a csirkemellet, és kb. 2-3 órát érleljük.
  2. A máz alapanyagait összekeverjük.
  3. Egy tálba beletesszük a bunda hozzávalóit (liszt, keményitő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), sűrű masszát készítünk, és beleforgatjuk a csirkemelleket, és bő forró olajban aranybarnára sütjük.
  4. Ahogy kivesszük az elkészült csirkemelleket, rögtön beleforgatjuk a mázba, majd tálra tesszük. Risztésztával vagy rizzsel tálaljuk.

    NE ROHANJ A KÍNAIBA! KÉSZÍTS OTTHON SZEZÁMMAGOS CSIRKÉT >>>

    11 KÍNAI KAJA HÁZILAG - A SZEZÁMMAGOS CSIRKÉTŐL A PIRÍTOTT TÉSZTÁIG >>>

    Még több kínai fogás >>> 

Megjegyzés

Lisztérzékenyek miatt csináltam meg, mert a kínakaiknál nem ehet ilyen allergiás betegségben szenvedő felnőtt, gyermek. Ízletes, gyorsan elkészíthető. - blahus

Ezek is érdekelhetnek

Friss