Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

11 kínai kaja házilag - a szezámmagos csirkétől a pirított tésztáig

default user icon
MME
Előfordult már veled, hogy egy kínai gyorsétteremben azon gondolkodtál, vajon mitől ilyen finom ez az étel? Mi eláruljuk a titkot. Mostantól nem kell a büfébe rohannod, ha megkívánod a szezámmagos csirkét, a pirított tésztát vagy a tavaszi tekercset, hiszen egyszerűen elkészítheted otthon is. Íme a legjobb kínai receptek!

A kínai konyha megismerése nem kis feladat, hiszen amellett, hogy gazdaságos és nagyon egészséges, még igen változtos is.  

A kínai reggeli általában rizskásából áll, benne húsdarabkák, mellé esetleg olajban sült tésztát és csípős savanyúságot esznek. Mindezt meglehetősen korán, 5-6 óra körül, ami már önmagában is edzett gyomrot sejtet. Délben ebédelnek, ez rendszerint csak kisebb étkezés, egy tál leves tésztával, hússal vagy hallal, esetleg másodiknak rizs vagy tészta. A vacsora ismét kiadósabb, hús vagy hal, és természetesen rizs.

Kelet-Ázsiában minden hozzávalót – húst, halat, zöldséget – a főzés előtt apró darabokra vágnak. Így hamar elkészül az étel, bár az előkészítés kissé hosszadalmassá válik.

És most lássuk, melyek az európaiak számára legismertebb kínai receptek a szezámmagos csirkétől az édes-savanyún át a pirított tésztáig.

KÍNAI SZEZÁMMAGOS CSIRKE >>> 

KÍNAI ÉDES-SAVANYÚ CSIRKE TÉSZTÁVAL >>> 

SÜLT RIZS MARHAHÚSSAL >>> 

TAVASZI TEKERCS CSIRKEHÚSSAL TÖLTVE >>> 

ZÖLDSÉGES PIRÍTOTT TÉSZTA >>> 

KESUDIÓS CSIRKE >>> 

CSILIS PIRÍTOTT TÉSZTA >>> 

GYÖMBÉRES CSIRKE PIRÍTOTT TÉSZTÁVAL >>> 

ÉDES-SAVANYÚ CSIRKE, AHOGY CSILIEN KÉSZÍTI>>>

 SZECSUÁNI GOMBÁS SÜLT CSIRKEMELL >>> 

KÍNAI TOFU PIRÍTOTT RIZZSEL >>> 


Tudtad? Kínai konyha gyűjtőnéven említik a Kínában honos főzési eljárásokat, ételeket és étkezési szokásokat, bár a megnevezés erős általánosítás. Egységes kínai konyha valójában nem létezik, az ország óriási területe és sokszínű nemzetiségi megoszlása miatt igen változatos és helyenként jelentősen eltérő módszereket, étkeket találunk.

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss