Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai kellel rakott metélt

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg vékonymetélt (száraztészta)
  • 40 dkg kínai kel
  • 15 dkg sajt
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál reszelt gyömbér
  • ízlés szerint só
  • őrölt bors
  • A tepsi kikenéséhez:
  • étolaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: Egy kis tepsit vagy lapos tűzálló tálat kikenünk olajjal és meghintjük zsemlemorzsával.

A tésztát kis darabokra tördeljük, és sós vízben megfőzzük. Meleg vízzel leöblítve melegen tartjuk.

Közben a kínai kelt csíkokra vágjuk. A tojásokat a tejföllel, a sóval, a borssal, a gyömbérrel összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem meleg vajat és a reszelt sajtot.

A tésztát összekeverjük a nyers káposztával és az öntet 3/4 részével, majd elterítjük a tepsiben. A tetejére öntjük a megmaradt öntetet, és forró
sütőben addig sütjük, amíg a tetején világosbarna kéreg nem keletkezik.

Kockára vágva tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss