Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai gyömbéres csirkemellcsíkok

MME MME
1 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket csíkokra vágom, és pici sóval, borssal magas tűzön hirtelen megpirítom, aztán kiveszem őket, félreteszem. Két kanál olajba teszek másfél evőkanál cukrot, és megkaramellizálom. Majd beleteszem a felaprított fokhagymát, Erős Pistát ízlés szerint, gyömbért (frissből nem túl sokat), sót, borsot. Ebbe az alapba teszem bele a zöldségeket, olyan sorrendben, hogy melyiknek kell a legtöbb ideig puhulni. A répa először, hosszúkás csíkokra vágva, majd pár perc múlva a káposzta, ugyancsak csíkokban. Legvégén a hagyma félkarikákra vágva. Ezt rotyogtatjuk kb. 10-15 percig. A zöldségeket nem szabad szétfőzni, ha már roppanósak, pici ecettel meg kell állítani a puhulást. Időközben sűrített paradicsomszósszal állítom be, hogy jó állaga legyen. Ha kész, beleborítom az előzőleg megpirított csirkemellcsíkokat. Főtt vagy pirított rizzsel tálalom. Nagyon finom, ajánlom annak, aki szereti a pikáns ízeket.

Ezek is érdekelhetnek