Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai csirkefalatok szezámmaggal

MME MME
8 5/5
60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Kockákra vágjuk a húst. A pác hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a húsra. Néhány órát vagy egy éjszakát pihentetjük a hűtőben, hogy jól összeérjen.

2. A lisztet a keményítővel, a sütőporral és a sóval összekeverjük. majd a tojással, az olajjal és annyi vízzel elkeverjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.

3. A húskockákat a tésztába forgatjuk, és bő forró olajban kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

4. A mázhoz a mézet, a ketchupot és a fehérborecetet jól összekeverjük, majd a lecsepegtetett falatokat beleforgatjuk, végül szezámmaggal meghintjük.

Megjegyzés

A szezámmagot előtte meg is piríthatjuk, mi így szeretjük! Az éttermekben általában csípős is ez a finomság, de nekünk sokkal jobban ízlik így! Ha valaki mégis szeretné csípősre, az keverjen a mázba egy kis chiliszószt. :) Isteni finom! Rafinált és kicsit pepecselős, de a végeredmény fantörpikus. :) Én hagymás-kukoricás rizzsel tálalom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss