hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai ananászos sertéskaraj

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet sertéskaraj
  • 40 dkg ananász karikára vágva )friss vagy konzerv)
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál kínai ötfűszer keverék (ázsiai élelmiszerboltokban kapható, de elkészíthetjük magunk is: ánizs, édeskömény, bors, fahéj, gyömbér keveréke)
  • bors
  • 1 bögre jázminrizs
  • 1 kis csokor friss korianderzöld

Elkészítés

Elkészítés: A jázminrizst 1,5 x-es mennyiségű vízben ízlés szerint sózva puhára pároljuk.

A karajszeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon. Serpenyőben felhevítjük a kevés olajat, és hirtelen kisütjük rajta a hússzeleteket, oldalanként 4-5 perc szükséges. (Tovább ne süssük, különben kiszárad!) Amikor már mindkét oldaluk szépen megsült, adjuk hozzá az ananászkarikákat, és hagyjuk azokat kissé karamellizálódni, majd szórjuk meg a kínai ötfűszer keverékkel.

Ezalatt egy kis tálban keverjük össze a paradicsompürét, a szójaszószt, nádcukrot és egy kis vizet, öntsük a szószt a húshoz és az ananászhoz, és közepes lángon forraljuk be, célunk, hogy kissé besűrűsödjön.

Illatozó friss jázminrizzsel tálaljuk, amelyet alaposan szórjunk meg frissen aprított korianderzölddel.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek