Elkészítés: A csirkemellekről húzzuk le a bőrt, mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk egyenlő nagyságú csíkokra, forgassuk lisztbe, és kevés forró olajon hirtelen süssük meg. Ízlés szerint sózzuk, hozzáadunk 1 dl ananászlét, 2 evőkanál citromlét, a bort, az elmorzsolt húsleveskockát, néhány csepp Worcester szószt, jól összekeverjük, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 15-20 percig pároljuk, olykor megfordítjuk a húst. A jól lecsorgatott ananászt felaprózzuk, egy serpenyőbe tesszük, megszórjuk egy kávéskanál cukorral és 2 kávéskanál citromlével, erős tűzön kissé megpirítjuk, a húshoz adjuk és még kb. 5 percig együtt rotyogtatjuk. Vajas-petrezselymes rizzsel vagy tejszínes burgonyapürével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre