Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai ananászos csirke

MME MME
90 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

A csirkemelleket mossuk meg. A megtisztított hagymát karikázzuk fel. A zellert is tisztítsuk és mossuk meg, majd vágjuk kockára. A csirkemelleket tegyük egy nagyobb fazékba, öntsünk rájuk egy liter vizet. Adjuk hozzá a zellert, a hagymát, majd sózzuk, borsozzuk.

Hagyjuk felfőni a vizet, majd fedő alatt 40 percig alacsony lángon főzzük tovább. A megfőtt csirkehúst szedjük ki a húsléből. A csirke bőrét távolítsuk el, a húst vágjuk kockára. A húsléből 200 ml-t melegítsünk fel. A csirkehúst olajon pirítsuk meg, majd adjuk a húshoz a mézet és a szójaszószt. Kb. 20 másodperc múlva adjuk a húshoz a vodkát és a húslevet. Mindezt állandó keverés közben főzzük fel.

Adjuk a húsos keverékhez a feldarabolt ananászkarikákat, majd újra főzzük fel, és további két percig főzzük.

Megjegyzés

Rizzsel vagy tésztával tálaljuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss