Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kímélő zöldségleves

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Zeller

Elkészítés

  1. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, és egyforma, nagyjából 1,5 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát ennél valamivel finomabbra, a fokhagymát pedig egészen apróra aprítjuk.
  2. Felhevítjük az olajat, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a gyökeret, a zellergumót és a fokhagymát, és fedő alatt 5-7 percig pároljuk.
  3. Ezuán felöntjük annyi vízzel, ami kényelmesen ellepi, megsózzuk, és lassú tűzön félpuhára főzzük. A második körben adjuk hozzá a karfiolt, a karalábét, a zöldborsót, a krumplit és a zöldeket.
  4. Ha szükséges, akkor öntsünk még hozzá vizet, kóstoljuk meg elég sós-e. Fedő alatt főzzük készre.
  5. Forrón tálaljuk. Bár igaz, ami igaz: a zöldségleves másnap még finomabb! 

 


Megjegyzés

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss