hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kímélő zöldségleves

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, és egyforma, nagyjából 1,5 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát ennél valamivel finomabbra aprítjuk, a fokhagymát pedig egészen apróra.

Felhevítjük az olajat, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, a gyökeret, a zellergumót és a fokhagymát, s fedő alatt 5-7 percig pároljuk. Ekkor felöntjük annyi vízzel, ami kényelmesen ellepi, megsózzuk, és lassú tűzön félpuhára főzzük. A második körben adjuk hozzá a karfiolt, a karalábét, a zöldborsót, a krumplit és a zöldeket. Ha kell, adunk még vizet hozzá, kóstoljuk meg, elég sós-e. Fedő alatt készre főzzük.

Forrón tálaljuk. Bár igaz, ami igaz: a zöldségleves másnap még finomabb! :)

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss